Tarkastuslautakunta, kokous 31.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 34 Tilintarkastuskertomus 2022

LAIDno-2022-547

Kuvaus

Tilintarkastajan on annettava valtuustolle kultakin tilikaudelta kertomus, jossa esitetään tarkastuksen tulokset. Kertomuksessa on myös esitettävä, onko tilinpäätös hyväksyttävä ja voidaanko toimielimen jäsenelle ja asianomaisen toimielimen tehtäväalueen johtavalle viranhaltijalle (tilivelvollinen) myöntää vastuuvapaus.

Jos tilintarkastaja havaitsee, että kunnan hallintoa ja taloutta on hoidettu vastoin lakia tai valtuuston päätöksiä eikä virhe tai aiheutunut vahinko ole vähäinen, tilintarkastuskertomuksessa on tehtävä asiasta tilivelvolliseen kohdistuva muistutus. Muistutusta ei voida kohdistaa valtuustoon. (Kuntalaki 125 §)

Tilintarkastaja JHT, KHT Elina Pesonen esitteli kokouksessa tilintarkastuskertomuksen vuodelta 2022 ja se liitetään pöytäkirjaan liitteeksi.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Heikki Mäkinen, heikki.makinen@laihia.fi

Tarkastuslautakunta merkitsee tilintarkastuskertomuksen 2022 tiedoksi ja toteaa, sisältääkö se kuntalain 125 §:n 2 momentin tarkoittamaa muistutusta.

Tarkastuslautakunta toimittaa tilintarkastuskertomuksen 2022 kunnanvaltuustolle tilinpäätöksen yhteydessä käsiteltäväksi.

Tarkastuslautakunta esittää, että tilinpäätös 1.1.–31.12.2022 hyväksytään.

Tarkastuslautakunta esittää, että hallintoa ja taloutta hoitaneille toimielinten jäsenille ja tehtäväalueiden johtaville viranhaltijoille myönnetään vastuuvapaus.

Päätös

Tarkastuslautakunta totesi yksimielisesti, että tilintarkastuskertomus 2022 ei sisällä tilivelvollisiin kohdistuvaa muistutusta ja merkitsi sen tiedoksi.

Tarkastuslautakunta päätti yksimielisesti esittää kunnanvaltuustolle, että tilintarkastuskertomus 2022 merkitään tiedoksi.

Tarkastuslautakunta päätti yksimielisesti esittää kunnanvaltuustolle, että tilinpäätös 2022 hyväksytään ja vastuuvapaus myönnetään tilivelvollisille edellyttäen, että kunnanvaltuusto hyväksyy tilintarkastuksen tuloksina mainitun talousarviopoikkeaman.

Merkitään, että tilintarkastaja JHT, KHT Elina Pesonen poistui kokouksesta päätöksenteon jälkeen.


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 § mukaan oikaisuvaatimusta eikä
kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Lisätietoja muutoksenhakukiellosta:

sähköposti: laihian.kunta@laihia.fi