Hyvinvointilautakunta, kokous 19.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 78 Kirjastoauton realisointi

LAIDno-2022-260

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Raija Löytölä, kirjastotoimenjohtaja, raija.loytola@laihia.fi

Kuvaus

Laihian talousarvioon 2022 (KV 13.12.2021 § 105) on kirjattu, että kirjastoauto realisoidaan vuonna 2022. Ennen kuin auto myydään, se pitää palauttaa liikennekäyttöön, huoltaa ja katsastaa. Raskone Oy on tehnyt autolle kuntotarkastuksen 19.3.2020, minkä jälkeen auto on seissyt tallissa koronaepidemian ja rekrytointikiellon vuoksi. Auto on otettu virallisesti pois liikennekäytöstä 15.10.2020.

Kirjastotoimenjohtaja esittää, että kirjastoauto myydään Kiertonet.fi-huutokauppapalvelun kautta ja että tuotto tuloutetaan kirjastotoimelle käytettäväksi kaluste- ja aineistohankintoihin.

Kiertonet-palvelu on tarkoitettu julkisen sektorin toimijoille ja sen kautta on myyty useita kirjastoautoja (liite 1). Kiertonetissä myyjä voi asettaa myytävälle kohteelle tavoitehinnan. Jos korkein tarjous on tavoitehinnan suuruinen, tarjous on pakko hyväksyä. Jos tavoitehintaa ei aseteta, myyjällä on oikeus hyväksyä tai hylätä korkein tarjous. Laihian kunnalla on jo tunnukset Kiertonet-palveluun.

Liite 2 sisältää ehdotuksen Laihian kirjastoauton myynti-ilmoitukseksi ilman tavoitehintaa. Jos tavoitehintaa asetetaan, on syytä ottaa huomioon, että Laihian kirjastoauto myydään talvirenkaineen, joiden arvo on 5.000 €.  Kiertonet veloittaa toteutuneista kaupoista myyntikomission, jonka suuruus määräytyy myydyn omaisuuden hinnan mukaan. Myyntikomissio on enintään 790 €, jos tavaran myyntihinta ylittää 10.000 €. Palvelun käytöstä ei aiheudu muita kuluja.

Päätösehdotus

Esittelijä

Raija Löytölä, kirjastotoimenjohtaja, raija.loytola@laihia.fi

Hyvinvointilautakunta päättää tavoitehinnan asettamisesta, valtuuttaa kirjastotoimenjohtajan jättämään myynti-ilmoituksen Kiertonet.fi-huutokauppapalveluun sekä antaa vt. sivistystoimenjohtajalle valtuudet hyväksyä korkeimman tarjouksen.

Hyvinvointilautakunta päättää, että myynti tuloutetaan kirjastolle kaluste- ja aineistohankintoihin.

Mikäli huutokaupassa ei saavuteta tavoitehintaa, lautakunta päättää jatkotoimista huutokaupan päättymisen jälkeen.

Päätös

Hyvinvointilautakunta hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen.

Hyvinvointilautakunta päätti asettaa kirjastoauton tavoitehinnaksi 15.000 euroa.

Valmistelija

  • Raija Löytölä, kirjastotoimenjohtaja, raija.loytola@laihia.fi

Kuvaus

Hyvinvointilautakunta päätti kokouksessaan 27.4.2022 § 40 valtuuttaa kirjastotoimenjohtajan jättämään kirjastoauton myynti-ilmoituksen Kiertonet.fi-huutokauppapalveluun sekä antaa sivistystoimenjohtajalle valtuudet hyväksyä korkeimman tarjouksen. Lisäksi päätettiin, että lautakunta päättää jatkotoimista huutokaupan päättymisen jälkeen, mikäli huutokaupassa ei saavuteta tavoitehintaa. Tavoitehinnaksi asetettiin 15.000 €.

Kirjastoauto on ollut myynnissä Kiertonet.fi-palvelussa ajalla 16.9.-9.10.2022. Korkein tarjous oli 5.622 €. Koska tavoitehintaa ei saavutettu, tarjous on hylätty. 

Huutokaupan päätyttyä Laihian kirjastoautosta on tehty 12.10.2022 kaksi tarjousta sähköpostitse. Tarjoukset ovat suuruudeltaan 8.500 € ja 9.000 €.

Oheismateriaali: Tarjoukset

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Raija Löytölä, kirjastotoimenjohtaja, raija.loytola@laihia.fi

Hyvinvointilautakunta päättää hyväksyä 9.000 euron tarjouksen Laihian kirjastoautosta. Mikäli 9.000 €:n tarjoaja peruisi tarjouksensa, hyväksytään tarjous 8.500 €.

Hyvinvointilautakunta päättää, että myynti tuloutetaan kirjastolle kaluste- ja aineistohankintoihin.

Esittelijän kokouksessa muuttama ehdotus

Hyvinvointilautakunta päättää hyväksyä 9.000 euron tarjouksen Laihian kirjastoautosta. Mikäli 9.000 €:n tarjoaja peruisi tarjouksensa, hyväksytään tarjous 8.500 €.

Hyvinvointilautakunta päättää, että selvitetään, voidaanko myynti tulouttaa kirjastolle kaluste- ja aineistohankintoihin.

Päätös

Hyvinvointilautakunta hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen.

Merkitään, että varajäsen Susanna Pienimäki saapui kokoukseen päätöksenteon jälkeen.


Muutoksenhaku

OIKAISUVAATIMUSOHJE 

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

  • se johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
  • kunnan jäsen

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Laihian kunnan kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäville, ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon haetaan oikaisua 
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on oikaisuvaatimuksessa tarkoitetun päätöksen tehnyt Laihian kunnan toimielin tai viranhaltija (kuntalain mukaiset kunnanhallituksen, lautakuntien ja viranhaltijoiden päätökset).

Oikaisuvaatimus toimitetaan osoitteella:

Laihian kunta / Kirjaamo, PL 13, 66401 Laihia

käyntiosoite: Laihiantie 50, 2. krs, 66400 Laihia 

sähköposti: laihian.kunta@laihia.fi
telekopio: 06 4771 224
Kirjaamon aukioloaika arkisin klo 9:00 – 15:00