Tekninen lautakunta, kokous 12.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 83 Suunnittelukilpailu / Ratikyläntien liikenneympyrät

LAIDno-2022-466

Valmistelija

  • Anna Annila, maanmittausinsinööri, anna.annila@laihia.fi

Kuvaus

VT18-hankkeen liikennejärjestelyt alueella ovat valmiit, mutta hankkeen luovutusta valmiina Väylävirastolle ei ole vielä tehty. Luovutusajankohdasta alkaa viiden vuoden takuuaika, jolloin alueen hoito on vielä rakentamisen toteuttajan eli Skanskan vastuulla. Tämän jälkeen mm. liikenneympyröiden sisäpuoliset alueet siirtyvät kunnan haltuun ja hoidettavaksi. Kun alueet siirtyvät kunnan haltuun, on niihin mahdollista toteuttaa esimerkiksi nyt suunnittelukilpailun myötä esiin tulleita ideoita. Pohjoisemman liikenneympyrän osalta tulee huomioida erikoiskuljetusten vaatima tilatarve.

Suunnittelukilpailu Ratikyläntien kahden liikenneympyrän sisällöstä toteutettiin heinä-elokuussa 2022. Kilpailun myötä saatiin 13 ideaa / suunnitelmaa. Näiden lisäksi kuntaan on tullut eri lähteistä lukuisia ajatuksia ja kommentteja, joita on toivottu huomioitavan suunnittelukilpailussa.

Jätetyt suunnittelukilpailuaineistot ovat nähtävillä kokouksessa.

Oheismateriaalina ilmakuva liikenneympyröiden sijainnista

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jari Mansikka-aho, tekninen johtaja, jari.mansikka-aho@laihia.fi

Tekninen lautakunta päättää valita suunnittelukilpailuun jätettyjen suunnitelmien / ideoiden joukosta sellaiset, joita voidaan ryhtyä työstämään eteenpäin. Tarkempi suunnittelu toteutetaan tarpeen mukaan asiansa osaavan tahon toimesta.

Päätös

Tekninen lautakunta päätti yksimielisesti esittelijän ehdotuksesta poiketen jättää asian pöydälle. Lautakunta päättää ottaa asian käsiteltäväksi seuraavassa kokouksessa.


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 § mukaan oikaisuvaatimusta eikä
kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Lisätietoja muutoksenhakukiellosta:

sähköposti: laihian.kunta@laihia.fi