Hyvinvointilautakunta, kokous 13.10.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 27 Kulttuurityöryhmä

LAIDno-2021-511

Valmistelija

  • Raija Löytölä, kirjastotoimenjohtaja, raija.loytola@laihia.fi

Kuvaus

Laki kuntien kulttuuritoiminnasta (166/ 2019) säätää kunnan kulttuuritoiminnan järjestämisestä. Sen mukaan kunnan on edistettävä kulttuurin ja taiteen yhdenvertaista saatavuutta ja monipuolista käyttöä, luotava edellytyksiä ammattimaiselle taiteelliselle työlle, edistettävä kulttuurin ja taiteen harrastamista, tarjottava mahdollisuuksia tavoitteelliselle taide- ja kulttuurikasvatukselle, edistettävä kulttuuriperinnön ylläpitämistä. Lisäksi kunta on edistettävä kulttuuria ja taidetta osana asukkaiden hyvinvointia ja terveyttä, osallisuutta ja yhteisöllisyyttä sekä paikallista ja alueellista elinvoimaa, kulttuurista vuorovaikutusta ja kansainvälistä toimintaa.

Kulttuuritoimintaa järjestäessään kunnan on otettava huomioon paikalliset olosuhteet ja voimavarat sekä eri väestöryhmien tarpeet. Kuntien kulttuuritoiminnan järjestämisessä tulee olla riittävää ja monipuolista asiantuntijaosaamista. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen toteuttama Kulttuurin TEAviisari on vuodesta 2019 tuottanut tietoa kulttuuritoiminnasta kunnissa ja erityisesti osallisuuden, terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen liittyvistä toimista.

Kulttuurityöryhmä on toiminut sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunnan alaisuudessa. Hallintosääntöuudistuksen myötä kirjasto- ja vapaa-aikatoimen toiminnat kuuluvat hyvinvointilautakunnan tehtäväalueeseen.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Hannu Happonen, perusturvajohtaja, hannu.happonen@laihia.fi

Hyvinvointilautakunta nimeää kulttuurityöryhmään kirjastotoimenjohtajan, terveys- ja hyvinvointijohtajan, lautakunnan edustajat sekä pyytää lisäksi kunnan vaikuttamistoimielimiä nimeämään ryhmään edustajansa.

Päätös

Hyvinvointilautakunta hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen.

Hyvinvointilautakunta nimesi lautakunnan edustajiksi kulttuurityöryhmään Saila Pohjavaaran ja Chinnaphat Wichachun.

 


Muutoksenhaku

OIKAISUVAATIMUSOHJE 

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

  • se johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
  • kunnan jäsen

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Laihian kunnan kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäville, ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon haetaan oikaisua 
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on oikaisuvaatimuksessa tarkoitetun päätöksen tehnyt Laihian kunnan toimielin tai viranhaltija (kuntalain mukaiset kunnanhallituksen, lautakuntien ja viranhaltijoiden päätökset).

Oikaisuvaatimus toimitetaan osoitteella:

Laihian kunta / Kirjaamo, PL 13, 66401 Laihia

käyntiosoite: Laihiantie 50, 2. krs, 66400 Laihia tai

sähköposti: laihian.kunta@laihia.fi
telekopio 06 4771 224
Kirjaamon aukioloaika arkisin klo 9:00 – 15:00