Sivistyslautakunta, kokous 26.1.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 6 Haastatteluryhmän perustaminen / sivistyspalvelut

LAIDno-2022-76

Valmistelija

  • Markku Laukkonen, vt. sivistysjohtaja, markku.laukkonen@laihia.fi

Kuvaus

Laihian kunnan sivistyspalvelujen alaisten virkojen tulevia rekrytointeja varten täytyy perustaa haastatteluryhmä. Haastatteluryhmä voi olla sama koko valtuustokauden 2021 - 2025 ajan. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Markku Laukkonen, vt. sivistysjohtaja, markku.laukkonen@laihia.fi

Sivistyslautakunta päättää valita kuluvan valtuustokauden ajaksi sivistyspalvelujen virkojen rekrytointeja varten haastatteluryhmän seuraavasti:

Kaikkien virkojen osalta haastatteluryhmään kuuluu sivistysjohtaja, lautakunnan puheenjohtaja ja yksi lautakunnan jäsen tai varajäsen. Näiden lisäksi haastatteluryhmään kuuluu varhaiskasvatuksen virkojen osalta varhaiskasvatuksen johtaja ja koulujen virkojen osalta asianosaisen yksikön rehtori / apulaisrehtori.

Päätös

Keskustelun aikana jäsen Jukka Jänisoja ehdotti varajäsen Saila Pohjavaaran kannattamana haastatteluryhmään lautakunnan edustajaksi jäsen Sakari Potia.

Varajäsen Kristiina Lammi ehdotti itseään ryhmään edustajaksi. Jäsen Harry Back kannatti Lammen esitystä.

Jäsen Jenna Pääskynen ehdotti itseään ryhmään edustajaksi. Puheenjohtaja totesi, että ehdotus raukeaa kannattamattomana.

Keskustelun päätyttyä puheenjohtaja totesi, että koska ehdotettuja edustajia on enemmän kuin jaettavia paikkoja, asiasta on äänestettävä.

Puheenjohtaja ehdotti äänestystavaksi suljettua lippuäänestystä. Äänestystapa hyväksyttiin yksimielisesti.

Toimitetussa suljetussa lippuäänestyksessä jäsen Poti sai 5 ääntä ja varajäsen Lammi sai 4 ääntä.

Puheenjohtaja totesi, että sivistyslautakunta päätti nimetä haastatteluryhmään lautakunnan edustajaksi jäsen Sakari Potin.

Varajäsen Kristiina Lammi ehdotti, että haastatteluryhmään valitaan varahenkilö ja ehdotti itseään ryhmään lautakunnan varaedustajaksi.

Puheenjohtaja tiedusteli lautakunnan jäseniltä vastustaako joku varajäsen Lammin valintaa haastatteluryhmään lautakunnan varaedustajaksi. Koska pyydettyjä puheenvuoroja ei ollut, puheenjohtaja totesi, että sivistyslautakunta päätti yksimielisesti nimetä haastatteluryhmään lautakunnan varaedustajaksi varajäsen Kristiina Lammin.

Puheenjohtaja totesi lopuksi sivistyslautakunnan päättäneen, että kuluvan valtuustokauden ajan sivistyspalvelujen kaikkien virkojen osalta haastatteluryhmään kuuluvat sivistysjohtaja, lautakunnan puheenjohtaja Erkki Aro ja jäsen Sakari Poti (varajäsen Kristiina Lammi). Näiden lisäksi haastatteluryhmään kuuluu varhaiskasvatuksen virkojen osalta varhaiskasvatuksen johtaja ja koulujen virkojen osalta asianosaisen yksikön rehtori / apulaisrehtori.


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 § mukaan oikaisuvaatimusta eikä
kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Lisätietoja muutoksenhakukiellosta:

sähköposti: laihian.kunta@laihia.fi