Sivistyslautakunta, kokous 17.11.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 28 Virkanimikkeen muutos / erityisopettaja (0154)

LAIDno-2021-552

Valmistelija

  • Markku Laukkonen, vs. sivistysjohtaja, markku.laukkonen@laihia.fi

Kuvaus

Laihian perusopetuksessa on erityisopettajan virka no. 0154, jonka sijoituspaikkana on ollut Perälän yksikkö. Tehtävä on kuitenkin luonteeltaan erityisluokanopettajan tehtävä, koska ryhmässä opiskelevien oppilaiden kotiluokka on pienluokka. Erityisluokanopettajan tehtäväkuva on toimia pienryhmän / erityisen tuen luokassa opettajana ja huolehtia kyseisen luokan oppilaiden opetuksesta ja arvioinnista. Perälän pienluokan opetus on verrattavissa muihin kunnan pienluokkiin ja samalla työnantajalla työskentelevien ja samaa työtä tekevien opettajien nimike on myös tasa-arvon kannalta syytä yhdenmukaistaa. Perälän yksikössä erityisluokka on lähinnä kielellisiin häiriöihin erikoistunut pienluokka vuosiluokille 1-6.

Erityisluokanopettajan kelpoisuuteen vaaditaan kasvatustieteen maisterin tutkinto, peruskoulussa opetettavien aineiden monialaiset opinnot, opettajan pedagogiset opinnot sekä erityisopettajan opinnot. Erityisluokanopettajan opetusvelvollisuus on 22 tuntia viikossa, kun taas erityisopettajan opetusvelvollisuus on 24 tuntia viikossa.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Markku Laukkonen, vs. sivistysjohtaja, markku.laukkonen@laihia.fi

Sivistyslautakunta päättää esittää henkilöstöjaostolle, että erityisopettajan virka no. 0154 muutetaan erityisluokanopettajan viraksi 1.8.2022 alkaen. 

Päätös

Sivistyslautakunta hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen.


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 § mukaan oikaisuvaatimusta eikä
kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Lisätietoja muutoksenhakukiellosta:
s-posti: laihian.kunta@laihia.fi