Tekninen lautakunta, kokous 12.5.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 39 Koskelantien sillan muutoksen kustannusarvio

LAIDno-2016-518

Kuvaus

Tekninen johtaja on käynyt tutustumassa siltaan silta-asiantuntija Raimo Vessosen / SiltaRami kanssa. Asiantuntijan esitys on, että kohteessa tulee noudattaa aukkolausuntoa. Tekninen johtaja on pyytänyt budjettitarjouksen Nordec Oy:ltä Easy Bridgestä, classic mallin sillasta, jonka jännemitta 12 metriä ja hyötyleveys 4,5 metriä. Sillan kantavuus on 76 tonnia.

Siltasuunnittelijana toimii Ramboll Oy. Suunnittelutyö toteutetaan 2016 solmitun kumppanuussopimuksen mukaisesti. Tarkemman suunnittelun jälkeen sillan jännemitaksi on varmistunut 15 m. Alustavan aikataulun mukaan siltatyöt pyritään aloittamaan syyskuussa 2021. Aloitusajankohta tarkentuu loppukesästä sillan toimitusaikataulun varmistuttua sekä joen vesitilanteen mukaan. Työaika on noin kaksi viikkoa.

Vuoden 2021 talousarvion investointiosaan on kunnanhallitus 7.12.2020 esittänyt 150 000 € Koskelantien sillan muutostöihin ja kunnanvaltuusto on hyväksynyt esityksen 14.12.2020.

Oheismateriaalina:

Suunnittelutarjous

Päivitetty siltatarjous

Kustannusarvio maatöistä sekä maatukien rakentamisesta

Sillan jännemitta vaihtoehtovertailu

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jari Mansikka-aho, tekninen johtaja, jari.mansikka-aho@laihia.fi

Tekninen lautakunta päättää hyväksyä Koskelantien sillan korjaustoimenpiteiden kustannusarvion keskustelun jälkeen kokouksessa.

Keskustelun jälkeen esittelijän tekemä päätösehdotus on, että lautakunta päättää Koskelantien sillan korjaustoimenpiteenä korvata nykyinen silta aukkolausunnon mukaisella uudella sillalla ja seuraavaan lautakunnan kokoukseen tulee tuoda kokonaiskustannusarviot sillan eri kantavuusvaihtoehdoista sisältäen kaikki tarvittavat työt. Lautakunta edellyttää, että hyväksyttävän kustannusarvion on pysyttävä valtuuston hyväksymän investointimäärärahan puitteissa.

Esittelijän kokouksessa muuttama päätösehdotus:

Tekninen lautakunta päättää valita siltatyypiksi silta-aukkolausunnon vaatimukset täyttävän Nordec Oy:n Easy Bridge Classic mallin sillan, jonka jännemitta 15 metriä ja hyötyleveys 4,5 metriä sekä siltasuunnittelijaksi Ramboll Finland Oy:n kaavoituksen- ja suunnittelun kumppanuussopimuksen mukaisesti, kaidetyöt Kaide ja Aitatyöt Oy:ltä. Maanrakennustöiden ja sillan maatukien rakentaminen toteutetaan omana työnä puitesopimusurakoitsijoiden toimesta. Rakennustöiden valvonta tehdään omana työnä. Rakennustyöt tulevat ajoittumaan elo-syyskuulle riippuen sillantoimittajan aikataulusta.

Päätös

Keskustelun aikana jäsen Joni Leppilahti ehdotti jäsen Pekka Panttilan kannattamana, että asia jätetään pöydälle siksi aikaa, että asiaa koskevat vanhat päätöspöytäkirjat on löydetty.

Puheenjohtaja totesi, että koska keskustelun aikana on tehty esittelijän ehdotuksesta poikkeava kannatettu ehdotus pöydällepanosta, tulee äänestää asian jatkamisesta.

Puheenjohtaja ehdotti äänestystavaksi kädennostoäänestystä. Äänestystapa hyväksyttiin yksimielisesti.

Toimitetussa kädennostoäänestyksessä jäsen Joni Leppilahden ehdotus jättää asia pöydälle sai 2 ääntä (Leppilahti, Panttila). Käsittelyn jatkamista kannattivat 6 jäsentä (Niemelä, Niemistö, Poti, Tekoniemi, Viianen, Visuri).

Puheenjohtaja totesi teknisen lautakunnan päättäneen äänin 6 - 2 jatkaa asian käsittelyä.

Keskustelun aikana jäsen Pekka Panttila ehdotti jäsen Joni Leppilahden kannattamana, että uuden sillan rakentamisesta ei tule tehdä päätöstä. Ehdotuksen mukaan uuden sillan rakentaminen on vastoin kunnanvaltuuston päätöstä eikä uuden sillan kilpailutuksessa ei ole kaikilta osin noudatettu kunnan pienhankintaohjetta.

Puheenjohtaja totesi, että koska on tehty esittelijän ehdotuksesta poikkeava kannatettu ehdotus, asiasta on äänestettävä.

Puheenjohtaja ehdotti äänestystavaksi kädennostoäänestystä. Äänestystapa hyväksyttiin yksimielisesti.

Toimitetussa kädennostoäänestyksessä esittelijän ehdotus sai 6 ääntä (Niemelä, Niemistö, Poti, Tekoniemi, Viianen, Visuri) ja jäsen Panttilan ehdotus 2 ääntä (Leppilahti, Panttila).

Julistettuaan äänestyksen tuloksen puheenjohtaja totesi lautakunnan päättäneen äänin 6 - 2 hyväksyä esittelijän ehdotuksen, mikä tulee lautakunnan päätökseksi eli tekninen lautakunta päättää valita siltatyypiksi Nordec Oy:n Easy Bridge Classic sillan, jonka jännemitta 15 metriä ja hyötyleveys 4,5 metriä, siltasuunnittelijaksi Ramboll Finland Oy:n kaavoituksen- ja suunnittelun kumppanuussopimuksen mukaisesti, kaidetyöt toteuttaa Kaide ja Aitatyöt Oy. Maanrakennustöiden ja sillan maatukien rakentaminen toteutetaan omana työnä puitesopimusurakoitsijoiden toimesta. Rakennustöiden valvonta tehdään omana työnä.

Eriävä mielipide

  • Päätöksen jälkeen jäsen Leppilahti jätti eriävän mielipiteen.


Muutoksenhaku

OIKAISUVAATIMUSOHJE 

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

  • se johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
  • kunnan jäsen

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Laihian kunnan kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäville, ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon haetaan oikaisua 
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on oikaisuvaatimuksessa tarkoitetun päätöksen tehnyt Laihian kunnan toimielin tai viranhaltija (kuntalain mukaiset kunnanhallituksen, lautakuntien ja viranhaltijoiden päätökset).

Oikaisuvaatimus toimitetaan osoitteella:

Laihian kunta / Kirjaamo
postiosoite: PL 13, 66401 Laihia
käyntiosoite: Laihiantie 50, 2. krs, 66400 Laihia tai
Sähköposti: laihian.kunta@laihia.fi
Telekopio +358-6-4771 224
Kirjaamon aukioloaika arkisin klo 9:00 – 15:00