Keskusvaalilautakunta, kokous 14.5.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 54 Ehdokaslistojen yhdistelmän jakelu

LAIDno-2020-488

Valmistelija

  • Sinikka Alamylläri, talousjohtaja, sinikka.alamyllari@laihia.fi

Kuvaus

Laki vuoden 2021 kuntavaalien siirtämisestä (256/2021) tuli voimaan 29.3.2021. Kuntavaalien uusi vaalipäivä on 13.6.2021. Vaalipäivän siirtymisen myötä vaaleihin liittyvät määräpäivät ja aikataulut ovat myös siirtyneet. Keskusvaalilautakunan aikaisemmin tekemä päätös ehdokaslistojen yhdistelmän jakelusta ja tiedoksisaattamisesta on uuden lain myötä kumoutunut ja päätös on tehtävä uudelleen.

Keskusvaalilautakunnan tulee saattaa kuntavaalien ehdokaslistojen yhdistelmä tai siinä olevat tiedot taikka tieto siitä, missä yhdistelmä on nähtävänä, äänioikeutettujen tiedoksi sillä tavalla kuin kunnan ilmoitukset saatetaan tiedoksi ja lisäksi keskusvaalilautakunnan kokoushuoneistossa julkaistavalla ilmoituksella. Tarpeellinen määrä yhdistelmiä on hyvissä ajoin ennen vaaleja toimitettava kunnanhallitukselle, vaalilautakunnille, vaalitoimikunnille ja kunnan alueella olevien yleisten ennakkoäänestyspaikkojen vaalitoimitsijoille. Niitä on lisäksi toimitettava ehdokkaita asettaneiden puolueiden, yhteislistojen ja yhteislistaan kuulumattomien valitsijayhdistysten vaaliasiamiehille. Yhdistelmiä on myös pidettävä kunnan asukkaiden saatavana. (Vaalilaki 44 §)

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Sinikka Alamylläri, talousjohtaja, sinikka.alamyllari@laihia.fi

Keskusvaalilautakunta päättää julkaista ehdokaslistojen yhdistelmän keskusvaalilautakunnan kokoushuoneessa (kunnanhallituksen kokoushuone), kunnan kotisivuilla ja Kyrönmaa-lehdessä.

Keskusvaalilautakunta päättää, että ehdokaslistojen yhdistelmä on nähtävillä 17.5.2021 alkaen kunnan kotisivuilla.

Päätös

Keskusvaalilautakunta hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen.


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa vaalilain 45 § mukaan hakea erikseen muutosta.

Lisätietoja muutoksenhakukiellosta:
s-posti: laihian.kunta@laihia.fi