Perusturvalautakunta, kokous 21.4.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 37 Sosiaaliosaston henkilöstöresurssit

Kuvaus

Johtava sosiaalityöntekijä Anneli Riski antaa tiedoksi perusturvalautakunnalle sosiaalitoimen tämän hetken henkilöstötilanteen, työjärjestelyt ja käytössä olevat resurssit.

Tiedoksiannon taustalla on sosiaalihuoltolain 1 §:n mukainen kunnan velvollisuus järjestää riittävät ja laadukkaat sosiaalipalvelut sekä viranhaltijan velvollisuus toteuttaa sosiaalihuoltolain 7 §:n mukaisen rakenteellisen sosiaalityön tehtäviä, joihon kuuluu

1. Tuottaa tietoa asiakkaiden tarpeista ja niiden yhteiskunnallisesta merkityksestä

2. Määritellä tavoitteelliset toimet ongelmien korjaamiseksi

3. Tuoda sosiaalityön asiantuntemus politiikan ja päätöksenteon avuksi

Tiedoksiannon taustalla on aluehallintovirastolle ilmoitettu rekrytointihaaste vammaispalvelun tehtäväalueelle ja vammaispalvelun tehtäväalueella tehdyt viranhoitojärjestelyt alkuvuonna 2021.

Aluehallintovirasto järjestää Laihian kunnalle asiasta neuvottelu- ja ohjauspalaverin 19.4.2021.

Viranhaltijan rekrytointihaasteesta ja tehtävän houkuttelevuuden lisäämisestä sekä sosiaaliosaston henkilöstöresursseista ja työtilanteista on käyty keskustelua kevään 2021 aikana johtoryhmässä ja perusturvalautakunnassa 17.3.2021.

Sosiaaliosaston sosiaalityöntekijän viran täyttämisen haasteista johtuen sosiaalipalvelujen tuottaminen lakisääteisten velvoitteiden ja määräaikojen puitteissa vammaispalvelujen tehtäväalueella on vaarantumassa. Virkatehtävän jakaminen henkilöstön kesken tulee vaarantamaan myös muiden tehtäväalueiden lakisääteisten velvoitteiden täyttämistä.

Tiedoksiannolla pyydetään perusturvalautakuntaa arvioimaan sosiaalipalvelujen tuottamisen tämän hetkistä tasoa ja ottamaan kantaa sosiaaliosaston sisäisiin työjärjestelyihin huomioiden kokonaisuutena kaikki perusturvan tehtäväalueet.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Anneli Riski, johtava sosiaalityöntekijä, anneli.riski@laihia.fi

Perusturvalautakunta merkitsee asian tiedoksi.

Päätös

Perusturvalautakunta hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen.


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 § mukaan oikaisuvaatimusta eikä
kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Lisätietoja muutoksenhakukiellosta:
s-posti: laihian.kunta@laihia.fi